Miten kirjaan emakkokortin alareunaan kommentteja käyttämättä koodeja?

Jos haluat kirjata vapaita kommentteja emakkokortille, kannattaa tarkastaa oheiset asetukset.

Ensin avataan emakkokortti, joko työpöydän pikakuvakkeella tai Emakot/karjut valikosta valitset Emakkokortin. Emakkokortin vasemmassa ylänurkassa näet asetus-kuvakkeen:

Kun klikkaat tätä saat oheisen näytön:

Oheisessa näytössä tulee olla merkki kohdassa "Näytä kommentit", jotta saat emakkokortin näytön alareunaan tyhjän sarakkeen, johon voit kirjata vapaita kommentteja.

Jotta saat kyseiset kommentit emakkokortin tulosteelle tulee tämä osio lisätä sinne. Tulosteen asetuksille pääset kuvakkeesta:

Oheinen näyttö avautuu:

Valitse kuvake "Asetus näytölle emakkokortti". Tämän jälkeen valitset osion johon haluat vapaan tekstin tulevan. Valittavissa on ainoastaan osiot 1, 2, 3, 4 ja 5. Tämän jälkeen valitset kohdasta "Näytä tieto" riippuvalikosta "Emakkokortin tekstin", kuten esimerkissä:

Tämän jälkeen näytön alareunasta "OK" ja vapaat kommentit ovat näkyvissä tulosteella.