Tänne rekisteröidään rehujen kulutus, hankinta, inventaario ja myynti. Tätä käytetään esim. laskemaan rehun käyttö tehokkuusraportille. Rehukomponentit luodaan reittiä Yleiset kirjaukset - Komponentit.

PVM: Kirjaa kyseessä olevan rehukirjauksen päivämäärä.

Sijainti Koodi: Kirjaa sijainti, johon rehu tulisi liittää. Voit käyttää kiikareita tai F5-näppäintä nähdäksesi mahdolliset sijainnit.

Eläintyyppi: Reittiä Yleinen – Hallinto – Eläintyyppi on valikoima eri eläintyyppejä. Lisäämällä eläintyypin rehukirjaukseen, rehu kirjataan oikealle eläintyypille tehokkuusraportilla:

· Koodi: Kirjaa eläintyypin koodi. Voit käyttää kiikareita tai F5-näppäintä nähdäksesi mahdolliset eläintyypit

· Nimi: Kun eläintyypin koodi on kirjattu, nimi ilmestyy automaattisesti

Komponentti: Rehukomponentit ja reseptit on asetettu Yleiset kirjaukset – Komponentit. Jokainen rehukirjaus on hyvä liittää rehukomponenttiin tai reseptiin, esim. Imetysrehu oheisessa kuvassa:

· Koodi: Kirjaa komponentin koodi. Voit käyttää kiikareita  tai F5-näppäintä nähdäksesi mahdolliset komponentit.

· Nimi: Kun komponentin koodi on kirjattu, nimi ilmestyy automaattisesti.

Kg.: Kirjaa rehun paino (kiloina).

Energia Yht. ja Per kg.: Jos energia on kirjattu reittiä Yleiset kirjaukset – Komponentit  ohjelma kirjaa automaattisesti energia/kg ja laskee energian yhteensä perustuen painoon. Jos komponentteja ei ole luotu, kirjaa joko energian kokonaismäärä tai per kg ja ohjelma laskee automaattisesti toisen. Arvot, jotka tulevat automaattisesti näkyvät sinisellä.

Hinta Yht. ja Per kg.: Jos hinta on kirjattu reittiä Yleiset kirjaukset – Komponentit  ohjelma kirjaa automaattisesti hinta/kg ja laskee hinnan yhteensä perustuen painoon. Jos komponentteja ei ole luotu, kirjaa joko hinnan kokonaissumma tai per kg ja ohjelma laskee automaattisesti toisen. Arvot, jotka tulevat automaattisesti näkyvät sinisellä.

Tyyppi: Valitse rehun kirjauksen tyyppi. Klikkaa alasvetovalikkoa valitaksesi oheisista vaihtoehdoista:

· Hankinta jos olet ostanut rehua

· Myynti jos olet myynyt rehua

· Kulutus kirjataksesi rehun käyttöä ja kulutusta. Tämä koskee käyttäjän määrittämää ajanjaksoa, jonka voi esim. lukea ruokintatietokoneeltar

· Inventaario Lasketaan jäljellä olevan rehun määrä

Rehun käytön laskenta perustuu tehokkuusraportilla eri rehutyyppeihin. Jos olet esim. ostanut 5 tonnia rehua 4 kertaa ja inventaarioon on jäänyt 1 tonni, rehun käyttö on 19 tonnia. Inventaarion 1 tonni siirtyy automaattisesti seuraavalle jaksolle, vaikka se ei ole näkyvissä kirjauksissa, koska se siirtyy sinne automaattisesti.

Voit käyttää Näytön asetuksia  lisätäksesi mieleisiä sarakkeita kirjausnäyttöön. On suositeltua luoda oma näyttö.