Gå til "Generelt" - "Årsagsopsætning”

Her kan du oprette en kode og et tilhørende navn nederst i en tom linje. Hvis koden allerede er anvendt, skal du omdøbe den gamle eller finde på en anden.

Du kan sætte flueben i de kolonner, der angiver, hvor koden skal være tilgængelig og om det skal være en afgangs-, dødsårsag eller begge dele ved at sætte flueben i boksene.

Når dette er sat op kan du bruge årsagskoden når du registrerer afgange.

For eksempel, koder der markeret i kolonnen "Dødsårsag" under overskriften "Benyttes til grise i vækst" i årsagsopsætningsvinduet vil blive vist, når du indtaster koden til dødstype under overskriften "Årsag" i fanen "Grise i vækst" - "Død"

De koder, du ikke anvender mere, kan sættes til at være "Passiv" under "Status" i årsagsopsætningsvinduet. Dermed kommer de ikke længere frem som en mulighed.

Ønsker du at genbruge en kode, kan du ændre den eksisterende ved at trykke på "F2" knappen på dit tastatur. Derefter kan du vælge en ikke-anvendt kode og bekræfte. Nu kan du bruge den oprindelige kode igen.