Kun emakon porsiminen on kirjattu, niin luodaan emakkokortin kautta porsaat:

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Tässä vaiheessa on myös syytä kirjata nisät:

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Jos tämän kanssa on haasteita, niin kannattaa olla yhteydessä käytön tukeemme.

• Myyntitiedoston luominen

Mene reittiä Siitoseläimet – Asiakas/jälleenmyyjä

Ensin tulee luoda asiakkaat antamalla niille haluttu koodi ja nimi. Välilehdelle asiakaskortti voi lisätä haluamansa tiedot, mutta ainakin oheinen asetus täytyy asiakkaalle luoda:

Tiedostomuoto: PigVision.Net ja hyvä on myös klikata väkänen sisältää indeksit, koska tällöin myös myyntieläimen mukana siirtyy eläimen jalostusarvo.

Valitse aktiiviseksi haluttu asiakas.

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, näyttökuva, sisä

Kuvaus luotu automaattisesti

Kirjaa toimitussopimukseen toimitusviikko (esimerkissä vk 32 vuonna 2022), eläinten rotukoodi (TZZLL), sukupuoli, sikojen määrä ja ikä, sekä jos on tarve muokata ikähaarukkaa (ikäero plus miinus)

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Lisää valitut rokotukset kaksoisklikkaamalla valittu rokote- tekstiä, saat oheisen näytön näkyviin:

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Sieltä valitset kiikarit ja listalta valitset maalaamalla mieleiset rokotteet ja kopioit ne ctrl + c ja suljet näytön ruksista

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Ja tuot toiselle näytölle ctrl + v

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Suljettuani oheisen näytön On auki sarake on plussana, eli suljettuna ja näen väkäsestä, että olen valinnut rokotteet toimitukselle. Pidä toimitus aktiivisena.

Jos samalle asiakkaalle on menossa tasaisin väliajoin eläimiä voin kopioida tekemäni toimitussopimuksen kopioi-kuvakkeella

Eli tässä samanlainen toimitus 4 viikon välein 10 kertaa. Välistä voi toki poistaa toimituksia tai tehdä niihin muita muutoksia, mutta raamit on nyt pitkälle aikavälille valmiit.

Mene kiikareista luomaan lähetyslistaa

Lähetyslistalla avaat toimituksen sieltä plussasta ja menet ensimmäiseen vihreään sikoja kpl sarakkeeseen ja kaksoisklikkaat sitä

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Muokkaa näytöllä klikkaat kuvaketta show available animals. Saat listan eläimistä ja sieltä voit maalata haluamasi tattoot ctrl + c ja tuot ne ctrl + v muokkaa näytölle topigs tattoo-sarakkeeseen

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Näen heti, että minulla on 5 eläintä listalla. Voin poistaa ylimääräiset punaisella ruksilla tai tarvittaessa tuoda lisää saman kuvakkeen takaa (show available animals). Toki nämä eläimet voi näpytellä listalle myös manuaalisti.

Toinen näyttö rinnalla kertoo mitä eläimiä tilalla on

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Lähetyslista on valmis ja voin sulkea nuo näytöt. Ylärivillä olevista kuvakkeista possun päätä klikkaamalla pääsen näkemään valitsemani eläimet vielä, jos on tarve.

Tulostimen ja lähetyslistan yhteiskuvake on lähetyslistan hyväksymistä varten. Valitse haluamasi lähetyslista aktiiviseksi ja klikkaa hyväksyntä-kuvaketta ja saat vahvistuslomakkeen. Hyväksy tämä klikkaamalla OK.

Hyväksynnän voit tehdä toimituspäivänä tai sen jälkeen.

Samalle asiakkaalle voi olla useampia lähetyslistoja avoinna samanaikaisesti

Hyväksynnän jälkeen, jos olen luonut asiakaskortti välilehdellä asiakkaalle sähköpostiosoitteen, niin se lähettää myynti-tiedoston automaattisesti kyseiseen sähköpostiin:

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Tämän voi toki estää klikkaamalla Cancel

Vastaanottajalle näkyy näissä lähettäjänä:

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Hyväksynnän jälkeen pääset toimitus toimitettu-välilehdelle ja sieltä voit uudelleen lähettää sähköpostin (Asiakas: ***) tai tallentaa myynti-tiedoston omalle koneelle (Save delivery as: PigVision.net)

Kannattaa oman koneen c: asemalle luoda jokin kansio, mistä nämä sitten löytää.

Jos taas luon vahingossa virheellisen lähetyslistan, jonka haluan poistaa, niin se on vielä ennen hyväksyntää mahdollista. Valitsen listan aktiiviseksi ja painan delete tai punainen ruksi:

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Viestistä valitaan Yes ?

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Hyväksynnänkin jälkeen toimitus on mahdollista poistaa, mutta silloin täytyy poistaa myyntitieto myös siitoseläinten jälkeläiset- näytöltä, koska myynti tieto on siirtynyt myös sinne.

Toimitus toimitettu-välilehdellä myynti-ilmoituksen tuloste:

Valitse haluttu toimitus aktiiviseksi ja mene ylärivillä olevaan tuloste-riippuvalikkoon. Valitse listasta Delivery note finnpig, niin saat Topigs Norsvinin- jalostusainekselle toimivan tulosteen.

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä

Kuvaus luotu automaattisesti

Tämän saa tallennettua esikatselun tulostimen kuvasta:

Valitaan normaalista poiketen TSPrint PDF ja Print

Seuraavalla näytöllä valitaan Save PDF

Näytölle avautuu reitti viimeeksi käyttämääsi kansioon. Nimeä PDF ja tallenna.

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Myytyjen eläinten osalta myyntitieto siirtyy automaattisesti Siitoseläinten jälkeläiset – näytölle.

Eli suodata lista esim. haluamasi poistopäivän mukaan.

Oheinen näyttö voi myös toimia työlistana, esimerkiksi rokotuksille. Tai sen sisältämän tiedon voi viedä exceliin näin halutessaan.

• Myyntitiedoston tuonti PigVision-ohjelmaan (ostaja)

Tallenna sähköpostin liitteenä oleva tiedosto koneesi c:asemalla johonkin sopivaan kansioon

Mene PigVisionissa reittiä siitoseläimet- siitoseläinten jälkeläiset- ja avaa kansio

ja tuo tiedosto c:asemalta

Vastaa mahdollisiin kysymyksiin no

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti