Det er ret simpelt at opsætte begrænsninger i analyser.

Du kan opsætte begrænsninger i mange af analyserne og samme principper gælder i dem alle.

Åben en af analyserne (her "Besætningsanalyse - Racer") og klik på "Redigér", vist i den grønne cirkel, under boksen "Begrænsninger". Begrænsningsboksen kan både være i midten og i bunden af vinduet, men er altid i venstre side.

Et nyt vindue, lignende det vist herunder, åbnes. Her kan du vælge mellem "Dyr" og "Kuld".

Hvis du klikker på "Dyr" kan du opsætte begrænsninger relateret til dyret, fx race, indgangsdato mm. Hvis du vælger "Kuld" kan du opsætte begrænsninger relateret til kuld, fx kuldnummmer, antallet af levendefødte mm.

Hvis du vil opsætte en begrænsning hvor du fx kun kigger på 1. lægs kuld skal du klikke på "Kuld" og vælge "Kuld nr." (skulle gerne være i toppen af listen). Klik på "Tilføj" i højre sider og dit vindue skulle gerne se således ud:

Ønsker du kun at se på 1. lægs søer, så skriver du "1" i begge felter. hvis du i stedet vil kigge på 2. til 4. lægs søer, så skriver du "2" og "4" i felterne. Klik på "Ok" når du er færdig med at sætte begrænsningerne op.

Hvis du vil fjerne en begrænsning, så klikker du på det røde kryds til højre for felterne.

Nu ser begrænsningsboksen, i analysen, således ud:

Du kan opsætte flere begrænsninger op til din analyse og du kan altid fjerne dem igen.