Har du fået nye øremærker og skal have programmet ændret til disse, kan du både oprette nye og redigere i nuværende nummerpuljer på to måder.

Gå til ”Avl” - ”Besætning/nummerpulje”.

Her har du et besætningsnummer (i kolonnen med den sorte boks), som du kan dobbeltklikke på og få dine nummerpuljer vist.

Et nyt vindue fremkommer, hvor du kan se dine nummerpuljer.

I første kolonne kan du se om ID-numre bliver tildelt på baggrund af dyrets race eller ornens race. Derefter kan du angive dyrets race med kode. Tryk på ikonet "Søg" eller "F5", hvis du er i tvivl.

Sæt flueben ved "Orne" og/eller "Søer" afhængig af, hvilke køn der skal nummereres.

Har du fået nye øremærker, kan du læse om forskellen på ID11 eller ID11K her

Udfyld kolonnerne "År/Tæller" og "DanBred ID type" afhængig af typen.

Nu kan du angive eller redigere i nummerpuljen. Angiv det første tal i puljen i kolonnen "Start" og det sidste tal i kolonnen "Slut" - denne kan ændres til et højere tal, hvis du ikke kan nummerere dine grise, men stadig har flere øremærker.

I kolonnen "Aktuel" angiver du det tal, som nummeringen skal starte med eller det tal, som du er kommet til.

Vær opmærksom på, at dine nummerpuljer ikke kan overlappe hinanden.
I så fald, vil du få nedenstående meddelelse:

For at komme væk fra fejlen, kan du redigere eller oprette en ny nummerpulje eller slette nummerpuljer, som ikke er aktuelle mere.

Hvis du gerne vil benytte samme interval i nummerpuljen, kan du angive et alternativ besætningsnummer i kolonnen "Alternativ besæt.". Derved vil du ikke få meddelelsen med overlap.