Layouts bruges overalt i PigVision lige fra indtastninger til rapporter. Her lærer du hvordan du kan opsætte dine egne layouts, så de er tilpasset din besætning.

I PigVision findes der nogle standard layouts. Det er muligt at lave en kopi som du omdøber og kan redigere.

I eksemplet herunder anvendes et PigVision stardard layout "PigVision:Faring" som er opsat til at anvendes til registrering af faringer.

For at opsætte dit eget layout, skal du kopiere det eksisterende layout og omdøbe det.
Navnet må IKKE indeholde ordet PigVision, da det kun er tilegnet standard layouts.

Klik på "PigVision:Faring" - "PigVision" - "Faring" - "Kopiere" og skriv navnet på dit eget layout f.eks. "Nyt layout" og tryk "Enter" på tastaturet.

Hvis du ønsker, at layoutet skal være tilgængeligt for alle brugere af databasen, skal du gøre det globalt:

Du kan kende et globalt layout på, at det står med fed skrift.

Hvordan ændrer jeg opsætningen i et layout?

Vejledningen herunder viser, hvordan kolonner tilføjes eller fjernes fra et registreringsvindue eller ændringer i hvilke nøgletal, der vises i en rapport.

Layoutet i vinduet ændres ved at gå til Layout setup:    Klik på det grønne ikon og vælg Ret i globalt. Du får nu vist en liste over alle de kolonner, som kan vælges. Ved hjælp af flueben i de små bokse, kan du nu til- og fravælge mulighederne.

Hvis du ønsker at ændre placeringen af de endelige kolonner, kan du markere kolonnen og bruge de to ikoner i højre side med Op/Ned. Vælger du ”Op”, kommer kolonnen længere til venstre og vælger du ”Ned” kommer kolonnen længere til højre i dit layout. Du kan også bruge shift-tasten + pil op/ned ti at flytte kolonner med. Til sidst klikker du OK og du har nu dit eget layout.