For at du kan benytte analyserne under Analyse søer, skal du tage stilling til periode-beregning og periode-valg (kun det første i analyserne Gylte rapport og Brunst set/alder). Derudover er det også muligt at begrænse en lang række af analyser. Alle tre valg foretages til venstre i analyserne.

Periode-beregning

I øverste dropdown-boks kan du vælge om analysen skal beregnes ud fra periode-valget eller om den skal justere perioden ind efter hele uger eller hele løbegrupper.

Hvis du fx vælger Hele uger, og du under Generelt – Opsætning – Løbehold har valgt at din uge starter tirsdag, og du vil beregne analysen på en dato, der er en mandag, så retter programmet selv datoen ind, så denne passer med tirsdag.

Periode-valg

I dropdown-boksen lige under forrige, vælger du hvilken periode analysen skal beregnes for. Hvis du vælger Ingen, kan du selv indtaste specifikke datoer. Hvis du dog har valgt, at periode-beregningen er Hele uger eller Hele løbegrupper, så vil datoen rette ind efter dette og din opsætning af løbehold under Generelt – Opsætning – Løbehold.

Begrænsning af analysen

Hvis du ønsker at begrænse analyserne, så disse kun beregnes for fx et enkelt kuldnummer eller enkelte racer, klikker du på Redigér under Begrænsnings-feltet.

Derefter klikker du på Kuld, hvis du ønsker at begrænse analysen på kuld-niveau eller Dyr, hvis den skal begrænses på dyr-niveau. Du kan vælge at tilføje flere begrænsninger, både for dyr- og kuld-niveau i samme analyse, som i eksemplet herunder.

Begrænsningerne ses i analyse-vinduet, når du har lukket Begrænsnings-vinduet. Når analysen herefter beregnes, vil den kun være beregnet ud fra de kriterier, som du har valgt under Begrænsning.

Bemærk: Periode- og begrænsningsvalg i analyserne følger layoutet. Derfor kan du f.eks. lave et layout for f.eks. hver sorace.