Hvis du vil oprette dine egne døds- og afgangsårsager, kan du gøre dette i PigVision. Klik på “Generelt” og vælg “Årsagsopsætning”. Et nyt vindue åbnes og her skal du scrolle ned i bunden af vinduet. I den sidste række er det muligt at indtaste din egen årsag. Først taster du en kode, det kan både være tal og bogstaver, så taster du et navn til årsagen og sætter status til “Aktiv”. I de efterfølgende kolonner vælger du hvor årsagen skal være tilgængelig og om det skal være en afgangs-, dødsårsag eller begge dele ved at sætte flueben i boksene.