Når du taster aflivninger og dødsfald i PigVision, er der en kolonne med “Afgangstype”, som bruges til at registrere, hvilken type afgang det er. Altså, om gylten/soen er blevet solgt, slagtet, aflivet eller noget helt fjerde.

Først når du har tastet afgangsdatoen, er det muligt at vælge afgangstype i dropdownmenuen. Afgangstypen kan blandt andet registreres ved at gå til "Søer/Orner" - "Afgang" eller direkte i sokortet.

Herefter kan du under "Analyse søer" lave en "Brugerbestemt analyse" over "Afgangsårsager" og se om der er en afgangsårsag der hyppigt fremtræder.