Effektanalyser benyttes til at se søernes resultat i det aktuelle eller forrige kuld.

Analysen kan være sorteret efter, for eksempel, dage fra fravænning til løbning og levendefødte i forrige kuld. Herved kan du se, om der er sammenhæng mellem dage fra fravænning til løbning og søernes kuldresultater i efterfølgende kuld.

Effektanalysen kan findes ved at gå til "Analyse søer" - "Effektanalyse".

Her er der forskellige typer analyser at vælge i mellem. Når du har valgt den analyse du ønsker, kan du klikke på "Beregn" og effektanalysen for den angivne periode vises.

Dobbeltklik på udregningerne for at se ligningerne, der ligger til grund for resultatet.

Ved at klikke på "Redigér" i nederste venstre hjørne kan du tilføje begrænsninger. Dette kan bruges, hvis du (for eksempel) kun vil se effektanalysen for bestemte racer i din besætning - her opsætter du en racebegrænsning.